lördag 30 juni 2007

Mina 3 fönster i trappan...

Jag har så vackra fönster i trapphuset så jag vill inte dölja dem. Jag kom på att jag kunde ha en liten gardin nedtill så tar det bort det starkaste solljuset som bleker tapeten i trappan. Sagt och gjort , köpte 3 fina örngott som jag sydde om och satte öljetter i . Det blev jättebra! Jag går och tittar på dem hela tiden. Ibland känns det så bra!! Tyvärr blev det inget bra fotoljus men ni får se dem ändå. Ha en bra lördagkväll!!!

18 kommentarer:

Sagalisa sa...

Jättevackert!!!Vi var i Danmark idag o där köpte jag bla 12!!!meter spetsband,ny ska det sys!!!
Soliga kramar/Anna

LantlivsAnette sa...

Åhh så vackert..du låter som mig..bråttom..bråttom..man blir ju så himla ivrig och vill få klart innan nån stör en ..eller hur ?
Var får du tag i Oliv kvistar..har dom det i blomster handeln..eller har du kvar lite sen du var i Turkiet ?Är din vackra girlang över fönstret (på fotot i din ram högst upp på sidan ) också av oliv ? Ha det så bra i helgen..jag är lite salig nu ..har varit på Auktion och fyndat en hylla !!Får visa den på bloggen sen..Kram Anette

marie sa...

Jaa, jag var så ivrig att få se det färdigt och den där snabba saxen....suck! Jag har flera olivträd så jag nöp en kvist! Girlangen är av eucalyptus som håller bättre än oliv faktiskt!! Spännande med din hylla, mina örngott köpte jag på tradera,nätauktion går också bra
Sagalisa - vilket fynd med så mycket spets, köpte du nåt mer? Kram

Mysiga lantliga ting sa...

Så gulligt det blev! Smart idé med kortet som hänger ner, jättefint.

Kram Johanna

Skrotmaja sa...

Jag förstår att du går och tittar...ofta! Det blev väldigt bra och personligt. Särskilt med ditt lilla missöde med saxen. Det var liksom pricken över i:t! Snyggt!!

Mimmi sa...

Jag tycker det blev väldigt vacker! Bra att du inte döljer dina fina fönster :-)!

smultrongården sa...

Hej svejs igen! Jisses vad du är händig... Och så otroligt fint du gör. Jag blir så inspirerad så du anar inte, tack! Ditt hus verkar vara ett makalöst drömhus i mina (och många, många andras) ögon!! Kramar en hänförd Eva

Inmycarport sa...

Hej Marie!
Du frågade ang. vår resa till Jönköping..vi har Lustfyllt som mål men om det finns nåt i dess närhet så kan vi tänka oss en liten bit till..men vi har bara ett par, tre dagar på oss. Tror du att E4 går fortare...jag tog ut vägbeskrivning på Eniro och fick då vägen över Örebro. Har du något tips på nån fin butik?

Krama Maria

Elinsstuga sa...

Ja det är synd att dölja så vackra spröjsar med en gardin. Men din idé med en liten nedtill var bra:)

Körsbärsgården sa...

Fin idé och fint resultat!

junhe sa...

Tack för inspirationen, jag har själv gamla örngott och vet inte vad jag ska göra av dem. Nu har jag fått ett bra tips. Tack för titten

Sofia sa...

Underbart!! Du hade ju inte behövt berätta om ditt lilla misstag... ;) man tror att det ska va så ju!! :)

Marie sa...

Hej Marie!

Nej, det var inte jag som hade bott där. Vi bodde i en sommarstuga som vi hade hyrt, men det lustiga är att det var inte så långt ifrån Frederiksund. Förresten, hur går det med planerna för Danmarksresan i september? Jag är fortfarande intresserad att följa med.

Kram Marie

marie sa...

Marie - Ok då vet jag det. Resan till Danmark i september är planerad men inget datum är bestämt. Hör av mig!!

Älfgärdet sa...

Kul att du gillar muminhuset! Tror inte att du ska ha en dörr med överljus. Ditt hus är lite för ungt! Vårt hus är uppfört 1929 men är byggt i tidigt 20-talstil. Ska ta bilder på våra dörrar så får du se vad du tycker. Ska ni låta tillverka en ny dörr så tycker jag att du ska gå efter dina fina kryssfönster & ta upp liknande i dörren. Återkommer.
/Madeleine

Ina sa...

Hej!
Du har blivit utmanad av mig!!
Kram Ina

marie sa...

älfgärdet - inget överljus utan ett smalt liggande fönster i själva dörren. Ev m. kryss i! Fönstren intill dörren på verandan har bara vanliga spröjs. Smårutor! Att vi tänkte ev. ha mycket glas var för att få in ljus.

Älfgärdet sa...

Jag tycker mycket väl att du kan ha en enkel dörr till entrén. De som vi bytte ut var 2 sådana i var ände på verandan. Formen på våra hus är snarlika! & såklart målar jag mina dörrar (& hela huset) med linoljefärg. Jag målar ALLT med denna underbara färg!