tisdag 12 juni 2007

en kudde till soffan...

Har länge letat och letat efter gamla säckar med tryck men nu vill jag inte vänta längre...
Tog saken i egna händer och gjorde en egen variant med textilfärg och linnetyg så den får duga så länge även om de gamla är helt underbara...men var ska man hitta dem?
Jag gillar att blanda det VITA med lite "ruff", tycker att sakerna lyfter varandra då..
Neej! Nu blev jag sittandes här igen , nu måste jag passa på att måla när lillan sover.
Hej så länge!

27 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Men du är ju för duktig..såå himla fint..har du gjort ränderna också ? ser ju precis ut som gamla mjölsäckar...jaa duu man blir helt stum av beundran !!hur går det med mina skyltar ? är så nyfiken...vi håller ju på och renoverar tvättstugan för fullt nu..den ska bli så där lantligt fransk..är sugen på en fin skylt där också..men vilken text ska man ha där ? har du något förslag..i så fall så blir det ju självklart du som får måla den ..jag kan inte sånt..kram

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken vacker kudde!!! Vilken förmåga, kretiv ådra, smak och kunnade!! Fin blogg och tjusigt hem, helt underbart!! Mari.

Nina sa...

vilken härlig kudde . vad duktig du är och wow jag kan knappt skriva mitt namn på ett papper....

Anonym sa...

Jätteläcker kudde!

Anonym sa...

Jättejättefint! Som allt annat, förstås!

Anonym sa...

Du är ju helt sanslöst påhittig!!!

Jag som trodde jag var extrem som ligger och 'inreder' om nätterna.

Vad har du använt för typ av färg?
Ingela :O

Marie sa...

Jösses, vad du är duktig. Kudden är jättefin.

Kram Marie

marie sa...

Jag har använt textilfärg från panduro. Tejpade med maskeringstejp för att få raka ränder.Det var jättekul!!! Skyltarna är på g, Anette! Ska fundera på tvättstugan! Och precis som en del av er ligger jag och inreder på nätterna, har jag tur hamnar jag på nån stor slottsvind i mina drömmar. Har hänt ett par ggr och det är så kul , vill inte vakna då...

Maria sa...

Du är sanslöst duktig, hur kommer du på alla idéer??
Kudden är jättefin och vad roligt med texten!
Kram Maria

Interiørhuset sa...

så utrolig flink du er!! Den puta ble jo kjempe flott=) Hvor finner du alle de nydelige bildene som du bruker på putene? I gamle bøker?

Skatan sa...

Så kul med en sådan personlig kudde! Det gjorde du bra : ) Jag instämmer i att det är en härlig blandning med det vita, ljusa, skira och det lite råa, tuvva materialen.

Ha en bra dag!

Anonym sa...

Oh så fin kudde du gjort!! Mailade dig angående skyltar för ett tag sedan har det kommit fram eller ahr jag mailat till fel person?

LustochLängtan sa...

Vilken fin kudde.. kan man verkligen göra den själv?..helt otroligt, du har verkligen ett fanastiskt fint och mysigt hem, man blir väldigt inspirerad när man går hit..Anita

marie sa...

Lina! har inte fått nåt mail från dig , du får prova igen. Tack för allt beröm men jag gillar mest det gamla. Sen hittar man inte allt man vill ha o tyvärr är det gamla också för dyrt ibland, så då blir jag en kopiator. Försöker kopiera så gott det går!!! Inspirationen får jag genom tidningar, böcker, resor, bloggar mm. Mina 3 favorithem är Kiki Dantved Le Crapaud, Lone Khan ( har varit med i Vakre Hjem och i senaste Sköna Hem) Nina Hartmann fd. Shabbylarsson Nina by Vintage. Och så älskar jag min kompis Johannas hem, vi inspirerar varann. Favoritaffärer som också inspirerar är Atmosphere i Gbg, Honning & Flora, Stol & Stage, Butik Sophie m fl. Blir oftast inspirerad i danska mysiga blomsteraffärer, vill genast hem o greja!!!!

Elzie sa...

Så jättefin kudde! Och vad fint det blivit på din blogg. Ja, det var fint innan också, men jag trodde jag kommit fel först.
Ha det så gott med målningen *s*.
Kram Elzie

Mikkeline sa...

Hvor flink du er! Dette ble jo mye mer personlig enn om du hadde kjøpt en sekk, selv om den var gammel.... Jeg får lyst til å prøve noe lignenede, vet du hva fonten på bokstavene dine heter? Bloggen din er virkelig kjempeinspirerende!

marie sa...

hej mikkeline! teckensnittet heter stencil bt.Lycka till!

♥ Pia... sa...

hej...........jag är stum...av beundran ..gud vad du är kreativ..så härligt att titta in till dej...den kudden var häftig må jag säja..gillar också denna blandning av det du beskriver..sen om HUR det är här hemma hos mej...jaja det är karlssons blandning...:)---tänk jag som trodde att det inte var nån mer än jag som "inreddde" på natten ..sover lite sporadiskt för jag har tinnitus..och då är inredning i tankestadiet toppen kamoflage:)kul nu ska jag kolla lite mer här hos dej..PIA

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

så fin...ser ut som om den vore gammal ...på riktigt! Vad du har fint. Ha det gott

Anna sa...

Men gud vad du är duktig! Hur gjorde du? Det blev ju supersnyggt!

:)Anna

Granne med Selma sa...

Hej!
Så glad jag blev när du gjort ett nytt inlägg *har kikat in några gånger*.
Otroligt vad du är duktig!
Blev lite nyfiken på det där med skyltar. Har du någon prislista någonstans?
/Sussie

Anonym sa...

Du har virkelig en av de vakreste blogger!!! Fallt nesten av krakken da jeg så huset ditt! ;0) Imponerende!Her var det mange vakre bilder Puten din var kjempefin! Kunne godt tenkt meg en sånn! Ser at de blir lagt ut til salgs i butikken til Sofia! Hmmm gleder meg! :o)

MODERN COUNTRY sa...

Oj, noe så flott! Du , jeg har gjordt det samme som deg. Altså vært på utkikk ettet gamle sekker. Jeg fant noen en de var aaaaaltfor brukte og slitte til å se noe fint ut som putetrekk. Fantastisk hvordan du klarte å få det til så pent. Du vil ikke røpe din lille hemmelighet hvordan du gikk frem?
Kram, Aina ;)

Minna Mercke Schmidt sa...

Fick nya Lantliv igår.. och vad fanns inte där om inte en insändare med adresser till dig och Johannas bloggar! Härligt! Nu får ännu fler ta del av allt det fina som era sidor har att erbjuda!!! Jubel!

marie sa...

minna - men vad säger du? Lantliv! Nu blir jag ju alldeles nervös!! Och jag som inte har några fina bilder att visa nu, ohhh, vad ska jag göra? Känns som jag lurar dem att gå in o kolla på min sida. Nu måste jag ringa till Johanna o berätta nyheten. Tack för att du skrev till mig och lycka till med bebisen. De är ju sååå gulliga o luktar gott! Njuuut! Det går så fort, min är redan 17 månader! Pluttan! Kram

Mrs M sa...

Underbart, tack! Jag har precis klurat på hur jag ska kunna göra en egen kudde, var lite sugen på en "Champagne" kudde från Olivendahls, men de kostar 500:-. Alldeles för dyrt , tyckte jag och har tänkt och tänkt. Det svåra är väl att få texten att inte rinna... eller vad tyckte du? Kram

Anna sa...

Ååå! Allt är bara så fint hos dig - jag blir helt sjuk! Vilket underbart kök! Och en jätteläcker kökskran! För att inte tala om kudden du gjort! Så himla snygg! Berätta gärna hur du har gjort!

:)Anna