söndag 22 juli 2007

Stilbildare...

Stilbildarna är de avgörande detaljer som utgör pricken över i:et i en inredning. De här flötena köpte jag på Tradera och de kommer bestämma hur jag ska inreda min pojkes rum. Små föremål som har fått sin patina av att ha blivit använda och slitna har en speciell charm. Jag såg direkt framför mig hur det skulle se ut. Avskavt vitt, beige, accenter med slitet rött och lite svart. Nu ska jag spinna vidare på gamla ting från sjöbodar som ska ge rummet form och struktur. Gamla sjökartor, mera flöten, lanternor.... kanske målar jag golvet med en diffus kompassros eller signalflaggor som en bård på golvet runt rummet. Men det viktiga är att det ska se ut som att allt har patina. Kommer gå en del slippapper!!! En lång knoppbräda med diverse sjöbodsattiraljer. Textilierna kommer att bli i linne och gamla mjölsäckar med röd bolsterrand får bli till kuddar. Skulle kunna göra det lätt för mig och köpa Lexington och Gant men då blir det annan stil. Inte det som jag söker! Det ska andas patina men så ska han få ha även nytt också, givetvis. Han tycker att det ska bli jättespännande att få leta upp alla gamla sjögrejer. Det kommer ta tid men det är ju en del av charmen också!

11 kommentarer:

atmosphere sa...

Såååå fint Marie! Tycker mig dessutom skymta en av säckarna som du målat i bakgrunden. Så läckert!!!
Kraaaaam

Nya och gamla ting sa...

Låter verkligen som en jättefin idé. Kommer att bli spännande att se följetong. Ha en din söndag.

Betty sa...

Det kommer bli hur fint som helst. Min fasa är när dottern inte tillåter mamma att inreda hennes rum mer , att väggarna kommer belamras med hårdrocksaffischer o ett leopardmönstrat överkast. Jg får försöka "forma" henne från början.
Många kramar
Betty

Anonym sa...

Det kommer bli härligt!!!

Jag utgår också från stilbildande detaljer...
Vi isolerar en vindsgarderob med snedtak, som vi ska öppna upp mot sonens rum. Bjälkarna har vi lämnat delvis synliga. Det ska bli jättekul att få fixa till det!

Fast just nu håller vi ju på med MIN lilla veranda! Så jag tänkte kika in på dina verandabilder för att få lite inspiration...

Kram
Ingela :)

Anonym sa...

Nu har jag tittat på dina gamla inlägg - vad fint!!!

Var har du hittat ditt handfat? Jag tror jag vill ha ett sånt...

Ingela :)

Anonym sa...

Det kommer att bli alldeles underbart!Och det är dig vi ska tacka, du ger så otroligt mycket inspiration!Tack!

Karin sa...

Det blir nog jättefint i din sons rum. Det roligaste är nästan drömmeriet, planeringen och letandet. Tillfredsställelsen efteråt när man betraktar sitt värv går inte heller av för hackor.
Karin

Marie sa...

Det kommer att bli ett helt underbart rum.

Tack för att du delar med dig av ditt vackra hem.

Ha en bra vecka.
Kram Marie

LantlivsAnette sa...

Grattis till alla besök hos dig !!!
Du..det kommer att bli hur fint som helst i din sons rum.Ser liksom framför mig allting som du beskriver.Håller helt med dig, inga färdiga grejer från Lexington det blir inte samma stuk då..
Vad spännande att få följa detta..
Kram Anette

Ina sa...

Wow, det låter spännande, ser verkligen fram emot att se resultatet!! Jag funderar också på min pojkes rum men det ligger längre fram i tiden men man måste få tänka och grunna för att få fra en bild av det för plötsligt kommer den...
Vacker bild!! Just den gamla patinan på grejer gör det så vackert, ju mer slitet desto bättre!!
Kram Ina

Johanna sa...

Du gör det som en annan önskar att man hade ork och tid till.. Själv tar man genvägarna men kanske har du inspirerat mig till att odla detta intresse lite längre. KUL