tisdag 30 november 2010

Redan december....

Tänk att det redan är december! Men jag har börjat pyssla och pynta, och jag har väl blivit påverkad av alla andra för jag har väl aldrig börjat så tidigt förut. Det var nästan så att jag kände för att ta in en gran idag! Jag får väl ge mig till tåls och hålla på traditionen, ta in granen dagen före julafton. Annars så lär det väl bli en väldigt naken gran, för jag ska väl medge att jag inte är någon duktig vattnare. Nåt som jag är duktig på är att elda..mycket! Här har vi det väldigt varmt. Eldar i alla öppna spisar. Har alltid gillat att elda så det bor nog en liten pyroman i mig. Eldar kläder, skräp och sånt jag tröttnat på, utomhus. En gång höll jag på att elda upp en lada i kanske 10-årsåldern. Skulle vara duktig tills pappa och farfar skulle komma tillbaks till vår stuga och visa att allt gammalt gräs var borta. Men vinden vände och elden spred sig under ladan men pappa kom i tid och lyckades släcka allt. Ja, det ligger nog lite i släkten för min pappa har eldat upp ett helt slott.....sorgligt men sant, ett riktigt sagoslott var det, det var på uppdrag av ägarna så det hela gick rätt till. Tillbaks till julen igen!
I min lilla hall så har jag ett rosa-pudrigt tema i år, håll i dig I!!!! Det blir så fint att jag bara satt och njöt där i min lilla franska dagbädd en lååång stund. Kronan som hänger över sängen ska få lite mer pynt men en liten tjuvkik får ni så länge.

Björn och Marcus hälsar och tackar alla som besökte deras julmarknad. För er som inte hade möjlighet att åka på marknaden så kommer de att ha öppet varje söndag fram till jul mellan kl. 11-15, ingen kaffeservering. Läs inlägget nedan för mer info.

Kram

9 kommentarer:

north pal sa...

i would have emailed you,but could not find your address. i was scrolling down on the right margin on your blog and came across holmberg everyday living and holmberg living feel good. my maiden name was Holmberg and my dad was born in stockholm many years ago. i know there must be tons of Holmbergs,but was just curious. Bestest,Denise

angela walker jewelry sa...

So elegant and simple!
Health and happiness,
Angela

LantlivsAnette sa...

Nämen åhhh så fint..visa oss mera ..jag är såå nyfiken på ditt Julpynt !!
Ha det gott vännen
Kraaam Anette

Loppisliv sa...

Ser så fint ut Marie, den lilla glimt vi får se...känner att jag vill se mera :-)) Ha en fin vinterdag nu. Kraaam Paula

Villa Björkenäs Backen sa...

God morgon!
Vilken härlig blog jag hittade Hos Vita verandan..
Sriver från Hjo..med utsikten mot den kalla vättern just för tillfället..
Vad spännande det lät med att få vara med.
Och visa sitt hem :)
Hopaas att du får en bra dag!
Kram Sirpa

hemtrevnad marie sa...

Ja, idag får man sannerligen elda!!
Vi har -21 här nu!!
Tyvärr har jag ine så mycket som du att elda i , en vedspis endast...
Gillar din fina krona!!
Vi håller nog också på traditionen att granen ska in kvällen före julafton.
ha en fin dag vännen!
kraam

Kjeruben sa...

Her kjem pynten fram til 1.des eller 1. søndag i advent alt etter kva som kjem først :D Men juletreet.. jo det skal inn lille julafta :D Men så er eg rimelig kjapp med å hive jula ut også ;) 1. januar er det ut med jul og tilbake til rolig kvitt interiør :D

Blir spennande å sjå resten av julepynten din :)
:o)

Fransk inredning sa...

Måste bara få veta var du köpt svamparna? Vill se meeer nu! Kram Susanne

Janean sa...

i would have never thought mushrooms, but it looks great! :)