torsdag 3 april 2008

Rent hus!!!!

Har ni sett det här programmet Rent Hus? Tyckte att jag behövde en liten eller snarare stor rensning för ett tag sedan, men man är ju inte ens närheten av Stig-Björn som var på tv igår. Herreguud, säger jag! Tur att han fick hjälp!
Ja, jag har bestämt mig för att kasta alla fula och gamla lakan och frotté. Bättre att ha lite och fina saker! Så sagt och gjort för en vecka sedan åkte nästan allt ner i den stora sopsäcken!
Nu skulle här inhandlas nya fräscha saker, ska bara ha 2 fina ombyten till sängarna. Det räcker! Jag ska köpa ett i taget tills vi har varsit!
Jag beställde för mina julklappspengar ett så fint lakan med knytband, passpoaler,vinge på örngottet och i en underbar kvalité. Vill nog sova länge på söndagarna nu! Hittade det här fina lakansetet på http://www.millenottibedshop.com/. Ja, jag beställde mer!
Handdukar och badlakan från samma ställe och de är helt underbara, känns som man är på nåt lyxhotell. Extra kul att få lägga in de här fina i mitt nya skåp i badrummet nu. Nu känner jag mig riktigt lyxig men jag hade sparat pengarna till det här!
Ska nog snart byta ut innerkuddarna också med tanke på vad jag såg igår! Usch!!!

45 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

Nä nu är det jag som ska rensa hemma också! Har faktiskt gått och tänkt på det länge, vi kan knappt stänga lakanslådorna i byrån, men många lakan tycker man ju är så fula så de ligger bara där och tar plats.
Ut med det gamla, in med det nya!

Dina ser helt ljuvliga ut!
Kram
S

hemtrevnad marie sa...

Verkligen fina lakan!!!
Har faktiskt inte sett det programmet, är lite äckelmagad så jag får nog spy om jag ser det.....det räcker med reklamen!
Såg att du köpt en vit lilja som blev rosa...jag köpte en vit påsklilja till trappen för ett tag sedan, dagen efter hade det slått ut flera knoppar som var gula...mindre kul!
Men din lilja var söt....
Kraaam

Jenny Oak Fae sa...

Jag borde också rensa...just det där med påslakan & lakan håller jag med om , för jag använder bara 2 olika set, de andra kan jag ju kasta...


Kram, Jenny

<3

Kristin sa...

Ja hua, vilken äcklig typ det var på TV igår. Hur kan man bara bo så???? Jag fattar inte hur man kan sjunka så lågt, det var ju knappt människovärdigt. Förstår inte hur han lyckats hålla sig frisk bland alla bakterier och mögel och andra äckligheter????

Är inne på samma tankar som du, att rensa ut i linnegömmorna. Vi har också några påslakan från Ikea som sett sina bästa dagar. Förra året köpte jag påslakanset från Gripsholm och de är underbart sköna att sova i. Tänkte köpa ett till ombyte av bra kvalitet och slänga resten. Som tur är kör jag täcken och kuddar i maskin regelbundet så jag slipper oroa mig för att de är lika sunkiga som Stig-Björns... *ryser*

Ha det så bra! Hälsningar Kristin

n o r d i n g å r d e n sa...

Såna vackra lakan och bilder på handukar och annat sänglinne! Ja, helt rätt, man har för mycket som man inte ens gillar, bort med allt och istället satsa på det som är fint och man trivs med, man behöver ju egentligen inte mer än två uppsättningar...Det luktar renbäddat om dina bilder! Mari.

Hus och Rum Shop sa...

Vilket badrum du har fått till.....helt underbart. Där skulle jag vara jämt. Tacksam för att du delar med dig!

Kram Annica

Anna sa...

Vilken fin blogg du har! Här ska jag hälsa på oftare! Och lägga dig på min favoritlista förstås. Hälsa du gärna också på i min blogg om du har tid. Jag är nystartad så försöker hitta några jag själv kan besöka lite då och då! www.klinta.blogspot.com

Hälsningar Lisa

lottens vita och gröna sa...

haha missade stigbjörn..men har sett de tidigare avsnitten och haft samma känsla, nu nedra nacka ska det rensas, livrädd för kryp och äckel, och förhoppningsvis långt därifrån, men man får sig en kick! jag har också renst bland lakan, hade en period på åttitalet jag handlade massor, det liggr nu på erikshjlpen, alltihopa! en hel garderob blev tom och det känndes som en befrielse, gud vad saker man har!!! varm kram lotten

Nettan sa...

Ja till skillnad mot " StigBjörn " är man nog pedant ;0)...
Visst är det skönt & kunna unna sig fräscha & nya härliga påslakan !!
Ha det gott ( i sängen )..
Kram Nettan

In my house sa...

Hej hej!

Jo, visst är det härligt med lite lyx på toan,,, tycker att man ger sig själv alldeles för lite vardagslyx!!! Så det är ju bra att du har tagit tag i detta.... Vitt är härligt,,,men dock får man byta ut dom var och varannan dag,,annars ser dom inte så fina ut längre ;)
Apropå Rent hus,, har hört att deltagarna inte få städa på, ex antal månader innan dom kommer,, hmm! inte lika kul juh,,,då är dom inte så mycket skitgrisar ändå!

Jätte lyxigt badrum ni fick till!!!
Kram j

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka underbara lakan och handdukar du köpt! Visst känns det lyxigt att ha det nytt och fräscht!

Önskar dig en skön helg, kram!

Anonym sa...

Hej, vilken underbar blogg du har! Och underbaaart hem, mitt favorithem här i bloggvärlden!! Såg ditt vackra kök i Aftonbladet och blev nyfiken på vart köksluckorna är ifrån, håller själv på att renovera...

Rebecca

Gårdsromantik sa...

Visst borde man rensa lite oftare -ju mer yta man har desto mer skaffar man sig. Vi kommer nog alltid vara trångbodda vare sig vi bor i koja eller slott!

Jättesnygga sängkläder!

Kram Maud

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Vilka fina lakan!!!
Jag klarar inte att rent hus....får panik ...så vidrigt..blä
Kram Irene

Inspiration i vitt sa...

Sådana där program som rent hus roar mig verkligen inte men det gör du och din fantastiska blogg. Ja visst är det viktigt vad man bäddar med , lika viktigt som kläderna man har på sig/ med tanke på vad mycket tid man spenderar i sängen.Väldigt fina sängkläder du köpt. mvh ingela.

Millygarden sa...

Ja, fy hur kan dom ha det så där!!! Ja, har faktiskt gjort som dig vad det gäller lakan och handukar.... skåpen dignade med en massa olika....mindre roliga.. nu för tiden köper jag en uppsättning som vi använder tvättar på morgonen och lägger i dom rena till kvällen igen... tills att det är daggs att byta ut mot nya fina igen!

Trevlig Helg
Kram Marina

MormorRuthsAnn sa...

Härliga lakan och handdukar!! Underbart att få lägga in dessa fina saker i ditt fina nygjorda badrum...känner riktigt den där härliga känslan.

Ja, jag såg det programmet för nå´n vecka sedan då de tog tandborstarna och tryckte ner i de där runda små genomskinliga burkarna med den röda gelen...huamej då, det var grymt mycket bakterier i deras tandborstar...jag gick och bytte ut våra direkt!!! Men de som låter sina hem bli sådär måste vara antingen grymt lata eller lite tokiga!

En liten fråga...kopparna som du visar på bild på sidan...tycker de ser så fina ut...undrar lite var du har köpt dem?

Ha det gott!
Ann

ps: var hos Ann på Ateljé Prästgården för ett tag sedan och visst är hennes stora hund helt underbar, vilken personlighet!!!

Ha det så gott!
Ann

I ett litet hus sa...

Skönt med fina och lyxiga lakan! Är sugen på att köpa massa nya sånna jag också!

Ha en skön kväll!

Unknown sa...

Gu va fina lakan...jag har också rensat lite bland gammal skit men inser att jag borde slänga av lite till. Man kan ju undra vad allt egentligen komer ifrån..

Ha en skön helg! Kram Pia

Love Your Homes sa...

Hej Marie, hoppas jag får störa och undra om dina taklampor i köket.......kan liksom inte få dem ur huve't. Jag vet att de kommer från Göteborg, men var liksom? Hoppas du har tid och möjlighet att svara. Jag hade själv tänkt ha dem över arbetsbänken i min verkstad.
Bästa hälsningar, Ingela

marie sa...

Love your homes - mina lampor kommer från Atmosphere i Gbg. 031-145500.
Marie

Love Your Homes sa...

Tack, snälla Marie. Skall kontakta Ingrid för en beställning.....det var enklare än jag trodde. Hälsningar Ingela

Husbilsresan sa...

Ja,visst var det äckligt...jag fattar inte hur man kan låta det gå så långt!!!!
Ja.jag undrar varför man har så många ombyten av lakan i linneskåpet....det räccker ju med ett ombyte til var och en och några extra till gäster...och ändå är det knökfullt!
Jag skulle också behöva rensa lite.Det gjorde du rätt i.
Ha en skön helg!
Kram/Gunn

Evelinas hus sa...

Åh vad fräscht. En bra investering tror jag dom håller säkert länge. Här är det också utrensat. Kan tänka mig att du bara vill ha nytt och fint i nya skåpet.
Trevlig helg.
Kram Caroline

Annika sa...

Har hört talas om "rent hus" men ej sett det...Visst är det bättre med få, vackra och sköna sängkläder en massor som är slitna och tråkiga...Lite lyx förgyller tillvaron..:)Du har en mycket vacker blogg och hem. Du har nog det vackraste badrum jag sett..:). Jag har lagt till dig i min favoritblogglista hoppas det går bra...Kram Annika

C De-sign sa...

Underbart vackra lakan...så fina detaljer! Och de sydda vecken på handdukarna...så fint! Men de ska ju få "bo" i det vackraste badrum jag någonsin sett...!!!! så de hamnade ju rätt! Ha en bra start på veckan!
Kram fr C

Jeanette Hornbeck sa...

Hej Marie, underbara lakan. Visst har jag fröer till dig, ni ska ev hem till mig också på söndag, Johanna har mailat mig lite.
Ha en bra dag
Kram Jea

Lilla Trollbacken sa...

Gjorde oxå en rensning i mitt linneskåp här om veckan. Nu har jag bara sånt som används som är kvar! Hallelulja för vita sängkläder!!!
Väldigt snygga grejer du beställt!
Kram
Gabrielle

Skogsdoft & havsbris sa...

Ja, det är förfärligt vad man kan få se i Rent hus... Tur att man inte är lika slarvig av sig själv! Man undrar ju hur de kan leva bland all bråte och skit...
Visst är det härligt med nya, fina, fräscha lakan! Då är det roligt att gå och lägga sig och att sova lääänge på helgerna! :)

Willewira sa...

Verkligen jättefina lakan!!

Det är så fräscht med nya lakan...finns inget skönare att sova i.
Jo,förresten när de är nymanglade... det är grejer det!

Jag vill ha en mangel!!

Men annars är det snart tre år sedan vi bytte ut alla våra lakan och nu känns det dags igen.
När lakanen är mjuka fast de är nytvättade, då är det dags!

Innerkuddarna, har jag hört, ska man byta vart tredje år...och det gör man ju... inte. Ialla fall inte hos oss.

Lycka till med röjningen!!
Varma kramar Willewira

LantlivsAnette sa...

Hallo där !
Har du klivit upp ur dina underbara lakan ännu..hii..hii..
Sååå fina dom är..och handdukarna också,nu blir det en fröjd för alla att öppna dina linneskåp..här hos oss är det en salig blandning av färger kan jag säga...jag ska byta ut handdukarna jag också..gråa hade jag tänt mig..
Du gå in på min blogg då du har tid..jag bjuder på en liten smygtitt från vår webbutik där i kanten på bloggen..jag tänkte visa några fler bilder i morron på bloggen..det är nära nu tills vi slår upp portarna på webben..
Kram Anette

Anonym sa...

Votre univers est splendide j'aime beaucoup l'ambiance!!!
A bientôt

Hem och Lycka sa...

Usch, jag klarar inte av att se Rent hus, tänk att folk kan ha det så!

Titta in hos mig, du har fått en utmärkelse! kram!

LOPPISLIV sa...

Jättefräscha lakan och handukar du införskaffat...så fina detaljer på....har själv också rensat och gjort mig av med gamla påslakan...håller med dig det räcker att ha några få lyxiga än skåpen fulla med såna man ändå inte använder....lite kvalitet håller nog bättre också...och så härligt med vardagslyx...det ska man unna sig...Kram Paula

Maria renoverar sa...

Hej!
Hittade din blogg idag. Vilket fantastiskt hus och vilka underbara bilder.
Jag återkommer!
Hälsningar Maria

My Lovely Home sa...

Dit badrum är sååå vackert! vi skall göra om vårat i sommar och tänkte ha panel på väggarna, visst hade ni det? sambon säger att det snart är förbjudet med det i badrum,att det måste vara kakel så man får väl skynda sig=)Du måste vara supernöjd, villken lycka att ta ett bad därinne va? Kram Johanna

terese sa...

jag ger mig till känna som bloggläsare av din vackra blogg genom att berätta att du har en "blogging with a purpose"-award att hämta hos mig! :-)

casa nostra sa...

what a beautiful blog. i like it very much. i will put you at my links.

Brunkullan sa...

Vi skulle också behöva byta ut ALLA handdukar utom några få, och de sunkiga sängkläderna förståss.

Tänk att kunna känna att man kan unna sig att byta ut allt på en gång. Och unna sig kvalitet!
Drömmen vore att kunna köpa lexington! Ett varsit set till alla oss fyra.

Sen kan man köpa lite billigare också, tex fina gamla vita påslakan med monogram på loppis, eller andra fina. Åhléns har ju mycket fint, liksom IKEA, men tänk att känna att man åtminstone kan bädda med lyxkvalitet någongång emellanåt!

Handdukar tycker jag mycket om de de har på COOP!!! De är jättebilliga, men ack så sköna!
Sen vill jag ändå ha några från lexington också...bara för att:)

Susanne

White Season sa...

Ja inte behöver man så många ombyten egentligen. Jag kör på det spåret och det blir så skönt genast att slippa allt liggandes i skåpen...
Vackra bilder och fina inlägg som jag missat.
Kram på dig och ha en jätte skön helg! Malin

VINTAGELINE sa...

������� s� fine sengkleder du har kj�pt. Du har helt rett, en trenger bare to sett.
God helg! Klem Line

Per Larsson sa...

Jo man tackar,,här var det stiligt värre! Vilket underbart badrum! Är fågelburen och det vackra köpmanskåpet till Salu?? Misstänker att så inte är fallet, det gör sig sannerligen bra där det står. Härligt att se!
På återseende!
/per
Knut&Svea

Evas Paradis sa...

Hej vännen
Superfina lakan du köpt!
Jo jag har sett programmet och det har fått sina konsekvenser här också. Har startat operation kuddtvätt ... det tar lite tid att både tvätta och torktumla alla kuddar (dunkuddar!) vi har i familjen, men nu ska de ut alla orer och annat otyg ...hujedamej!
Om du gillar rosor (för att nu tala om något betydligt trevligare) så visar jag lite gammaldagsrosor i min blogg, från vår trädgård förra sommaren ... välkommen!
Kram Eva

Malin - I min trädgård sa...

Nä usch, det såg jag inte! Men jag har sett den amrikanska el brittiska versionen och det är ju bara såå äckligt! Härligt med nytt och fräscht!

Om du vill kan du kika in och vara med i min lilla utlottning!

Ha det rba!

BELLE BLANC sa...

Hello,
your blog is a nice place to linger, I´m a new blogger from germany and I think we share some interior tastes... ;0) your Madonnas look great! Greetings Mira (belle-blanc).