tisdag 28 juli 2009

Brocante!!!!

Badhytter i Zeebrügge, Belgien.

Nu har jag varit på loppmarknad i både Frankrike och Belgien! Jaa, vad ska man säga!? Jag har längtat så länge och drömt om dessa marknader. Önskat mig en stor plånbok och en stor bil att fylla med diverse skåp, gamla Tolix, zinkfriser, quiltar och vitt franskt porslin. Men jag kan tala om att den biten kommer jag att överlämna till handlarna som har butiker här i Sverige och Danmark. För det är inte billigt, stora omkostnader och väldigt långt att åka för så lite som det blev handlat. Boende, bensin och mat är dyrt för oss svenskar så förenar man inte nytta med nöje så rekommenderar jag det inte! Vi tycker kanske att en gammal Tolixstol är dyr att köpa här, men tänk om du gör den här resan med alla omkostnader och hittar en stol att köpa med dig hem. Den stolen blir extremt dyr och för samma pengar hade du kunnat köpa 10 st här hemma. Så jag kommer handla av dem som finns här! Första marknaden var i en fransk by som hette Guesnain. När vi äntligen kom fram så fanns det ingen marknad...vilken besvikelse! Men efter lite frukost så åkte vi ett varv till och då hade de kommit några och nån timme senare så var det fullt av stånd. Men vilken skit!!! Det fanns absolut ingenting, gamla plastburkar, fula kläder mm.
Jag kände att paniken började tränga sig på...skulle jag kamma noll nu när jag äntligen kommit hit! Ja, det blev noll!!! Benjamin hittade några Pokemonkort för 8 Euro styck!!! Men han var glad och Philippa fick en stor sockervadd som gjorde sig fint på både kinder, kläder och i hår.
Jag hade ju söndagen att se fram emot för då skulle vi ju till Belgiens största brocantemarknad i Waterloo. Den hade jag läst om så den visste jag skulle bli bra! Uppe med tuppen på söndagen och iväg. Laddad med miniräknare, penna och block för här skulle göras affärer!!! Är ju ingen hejare på franska så nu gällde att skriva fort. Skyndade efter en stor varukorg som jag skulle fylla snabbt med alla godsaker! Första minuterna fick jag nästan andnöd, hur skulle jag hinna runt allt tillräckligt snabbt för att kunna scanna av vad som fanns och inte missa nåt! Såg en underbar korg, jättestor och gammal...men den var alldeles för stor för våran bil!! Gamla caféstolar, visserligen i ett väldigt dåligt skick, men då kunde jag ju fixa till dem och säkert skulle de nästan vara gratis! 52 Euro styck!!! 1 euro var 11,24 skr när vi åkte så ni kan ju räkna ut resten. Det var inte billigt, fanns inte alls såna saker som jag trodde! Nu har jag gjort den här drömresan och nu vet jag bättre. Det blir billigare att handla hemma, skönare säng och godare mat. Hur bodde vi då?? Det här skulle vara en budgetresa med billigt boende..skulle bara sova och hellre handla än ligga i en härlig mjuk säng med dunbolster!!! Vi bodde på Etap och Formule 1 som ligger vackert belägna i underbara industriområden. Utsikten var fantastisk med motorvägen direkt utanför. Det blev inte som vi tänkt oss det heller! Man fick inte bo där med två barn! Vi hade bokat ett trebäddsrum och Philippa skulle ligga mellan oss! Big, big problem sa kärringen i receptionen första natten i Bremen!! När jag hade visat henne det finstilta i deras hotellbeskrivning så fick vi på nåder sova där. 1-2 children without no extra charge stod det! Men så var det inte! Följande nätter så plankade vi in, en av oss checkade in och sen kom vi tillbaks några timmar senare och gick in i två omgångar. Vi klarade oss på det sättet! Det var litet, trångt, svettigt och hårt, så inte vill jag minnas att jag sov!! Nu är jag trött men glad över att vara hemma igen och trots allt så hade vi det faktiskt ganska bra! Vi såg två hemska olyckor på vägen och jag tänkte att nyss hade de kanske suttit och skrattat i sina bilar. Tänk att livet kan förändras så på några få sekunder! Nää, nu ska jag köpa höns och gå här hemma och skrota i min trädgård, leka med mina barn, laga god mat och sova i min sköna säng! Handla på hemmaplan och gynna dem som faktiskt verkligen får leta efter det som jag trodde skulle finnas i mängd. De gör ett jättejobb i den materiella världen som också kan vara så underbar!! Ett hem som man trivs i gör att man mår bra ända in i själen oavsett om det är slott eller koja. Vad köpte jag då? Köpte två korgar, två provdockor, bolstertyg från Sverige och lite krafs!! Ni får se sen! Ha det så gott och ta hand om er!

Känner att jag nog har gjort mitt här på bloggen och kommer nog ha i tankarna nu den närmaste tiden om jag skall fortsätta. Det har varit en kul tid som har gett mig enormt mycket men jag får se vad jag kommer fram till! Tiden får utvisa det! Tycker att det ibland är lite mycket scratch my back and I scratch yours!

46 kommentarer:

jona sa...

HUrra min kära!...för ett fantastiskt inlägg..:)
Ja, jag säger bara det...vilken tur att jag nu vet och fortsätter lata mig i min lilla värld och sucka av förnöjelse över det jag har och det andra har hittat åt mig..:)
Höns, tror jag också jag ska ha, faktiskt...*drömmer*

Och du Marie...om du slutar blogga, blir jag såklart ledsen över att gå miste om din enorma inspiration. Men...du gör som hjärtat säger, skit i allt scratchande hit och dit och jag hoppas(egoistisk) att du fortsätter! Om inte så vet jag att...*jag kommer att kunna hitta din inspiration och dina fantastiska påhitt, i en oändlig mängd tidningar en lååång tid framöver..:)

Hjärtekramen till dig vännen min!
Sköt om dig...

Franskir Draumar sa...

Kære Marie,
Jeg blev lidt trist ved at læse dit indlæg.
O, hvor er vi mange som aldrig har været på disse loppemarkeder, men virkelig tror tingene findes i en mængde! Føler lige som, der gik min drøm.

Også synes jeg det ville være meget syndt hvis du holdt op med at blogge. Har glædet mig til dine indlæg, og har fået en masse af inspiration fra dig.
Dit blog er mit favorit og jeg ville savne det, helt honest.

Ha det godt, og velkommen hjem, hjemme er trods alt bedst!

hilsen Dagný

Ardisia sa...

Hej!
Det var intressant läsning, har ju själv planerat åka JUST till Frankrike & Belgiens marknader (och alla länder på väg dit ;) nästa sommar. Nu kan man kanske vara mer realistisk. Tack jättemycket för att du tog dig tid & skrev om dina upplevelser.
Hoppas det blev några fina minnen från trakterna iaf :)

Ja jag tycker det är jättetråkigt om du slutar blogga, men förstår mycket väl det där scratsandet du nämner & tycker inte det känns så bra heller, har haft funderingar på att lägga ner bloggen själv också. Men du gör som du själv känner för :)
Hoppas på återseende! Kram Ardisia

Ett Vitare Hem sa...

Vad trist att det blev en sån besvikelse på din resa.....
Hoppas du fortsätter blogga för jag gillar verkligen din blogg!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Unknown sa...

Hejsan! Oj, vilken tur att du skrev om de loppmarknadsresorna för jag har hållt på att tjata håll i huvudet på min familj här hemma om detta, nu tror jag nog att jag ska överväga att strunta i det. Jag kan förstå lite gran hur du tänker kring just "scratch my back and I scratch yours!" men jag hoppas iallafall inte att det gör att du slutar för min del och många med mig så tycker jag att du är en jätte stor inspirationskälla så det vore synd om du la av, men det är klart att du måste göra som du känner det är bäst. Ha nu en fin fortsatt vecka. KRAM Petra

Anonym sa...

Nu finns det en blogg som samlar Loppisar på ett och samma ställe. Här kam man läsa om kul ställen att besöka, tips, idéer och annat skojigt.

Jag söker alltid nya saker att fota och skriva om!
Vill du att jag besöker Din loppis/butik, har du ett spännande hem, eller har du gjort ett riktigt bra fynd.
Kanske har Du besökt någon bra/dålig loppis.

Kontakta mig så skriver jag om det.

Välkommen in på http://loppisskattkammaren.blogspot.com/

Hälsningar Louise

sabina sa...

Verkligen intressant att få veta att gräset inte är grönare på andra sidan! Tråkigt ändå att det var en sån besvikelse.. Hoppas så klart på att du fortsätter blogga, gillar att kika in här och inspireras.

Börjelundskan sa...

Hej Marie!

Vad tråkigt att du blev besviken över din trånande loppisresa, jag själv hade gråtit av nederlaget. Man har nog en föreställning om att på dom där marknaderna kan man göra fynd på så det står härliga till.

Men som dom säger "Borta bra men hemma bäst",..... Det blir nog handlat på "Hemmafronten" för min del.

Synd att du funderar på att lägga ner ditt bloggande, men jag hoppas du ändrar dig, för du har så mycke att ge av din outömliga inspirationskälla. Klart att man skulle bli ledsen, men respekterar ditt beslut i så fall, och jag säger som nån ovanför i inlägger,......skit i scratsandet, man svarar ju bara på det man tycker ger en något i hjärtat :)

Ha det bäst! Kraam Cin

n o r d i n g å r d e n sa...

Ha, ha, vilket kul inlägg Marie, men så trist att det inte blev som du har tänkt dig, men samtidigt, en ganska skön känsla va, att upptäcka att ALLT är bättre hemma! Men man måste ju ta reda på det, så resan var ju inte helt i onödan ändå.... du har såna bra "loppistentakler" så du kommer alltid hitta det vackra, var du än är, för ditt hem är det vackraste jag någonsin sett! Du har en sån känsla, ut i fingerspetsarna! Jag såg ditt hem i senaste Jeanne d arc som kom till butiken jag jobbar. Den kom i går, gud så vackert, jag får andnöd var gång! Du skrev en gång hos mej att det var "bloggbilder" l likn, men det ÄR det hos mej, inte hos dig, du har rakt igenom skitfint ju! Jag gör en del reklam för Ville kulla som du såg, de flesta jag gör reklam för är ett samarbete men Kulla har dessutom otroligt vackra bilder som jag gillar att använda när jag sedan start byter bilder för att "matcha" mina dagens inlägg. Jag har sett deras hus på Svenska sidan som de hyr ut, kors, så himla läckert!!

Sluta blogga? Du är verkligen en stor inspirationskälla även om de målen ofta för mej är ouppnåliga men jag förstår och håller fullkomligt med dig ang dina ord, det är mycket av den varan, folk som inte har blogg och läser tycker nog det ser för jävligt fjantigt ut, det blir liksom en grupp för inbördes beundran, helt rätt, med awarder och likn....men jag fortsätter blogga för att jag gillar att leka med mina bilder, planera inlägg som en amatörredaktör: ) vill visa det jag brinner för, inte bara inredning..
Vill bara du ska veta att jag tycker du är fantastisk med en makalöst god smak och vackert hem!

Många sommarhälsn till dig Marie från mej, Mari.

Kristin sa...

Hej Marie, jag måste säga att när jag läste rubriken så tänkte jag "jaha, nu har hon varit där också, tänk att den tjejen gör ALLT som jag skulle vilja". (Du förstår, jag skulle gärna vilja vara lika kreativ som du och bo i ditt härliga hus, kunna dekorationsmåla och inte bara "fuska över" med vit färg, och tänk vilket himla kul jobb du har också.... ja, då är det surt att sitta med småbarn och vara ekonom och jobba med siffror. Hoppas du förstår mitt raljerande!).

Men... så himla bra skrivet. Allt är inte guld som glimmar. Det förstår jag nu, och nu slipper jag gå här hemma och tycka att livet är orättvist som inte tillåter mig att åka iväg sådär. Det är nog många som har glädje av ditt inlägg, tror jag. Funderade också på att när man är på svenska loppisar, t ex Moheda, så är det ju massvis med danskar och tyskar som har BUSSAR och proppar in svenska grejor. Så lite är det väl att gräset är grönare på andra sidan... vi åker till Danmark och handlar, danskarna åker hit...

Jag skulle sakna dina inlägg om du la av med bloggandet, men samtidigt förstår jag om du inte hinner. Det där måste man ju känna själv. Det ska ju inte bli något påhäng som man måste underhålla, det ska ju vara kul. Att du sedan får kommentarer som säger "å vad fin" får du nog stå ut med, för det ÄR JU FINT det du visar...

Ja, kram i alla fall och ha det så bra, vila nu upp dig i egna sängen!

/Kristin

Jennyshemochharmoni sa...

Hej Marie!

Vad tråkigt att resan inte blev som ni tänkt er! Sånt är aldrig kul. Jag hoppas verkligen att du fortsätter att blogga! Finner alltid stor inspiration hos dig. Jag känner igen dina tankar och förstår vad du menar. Hoppas att du känner för att fortsätta, du skulle du göra mig glad :) Stor KRAM!

Brunkullan sa...

Så trist erfarenhet med loppisarna! Jag har ju också, precis som dig, trott att dessa marknader dignar under vackra slitna billiga saker!!

Är glad att du delade med dig ändå. Kanske är det inte dessa stora kända loppisar som är de rätta man ska åka till nu. Med gott rykte kommer de dyra priserna också. Nu ska man kanske leta sig utåt landsbygden och de små loppisarna som nästan ingen hittar till? Så är det ju här i sverige. De loppisar som gjort sig ett namn vet att ta betalt, medan de små gårdsloppisarna man hittar om man svänger in på slingrande skogsvägar i obygden, har de riktigt fina och billiga fynden:)

Du hade dock tur under din resa till huset du ska fota i Danmark! Tänk att få handla så där ur en sån skatt det verkar vara:)

Trist att du kanske slutar blogga! Bilder och texter du lägger in är oerhört inspirerande. Jag kikar ofta in, men kommenterar sällan.

Hur du än väljer att göra, ska du först och främst tänka på dig. Att blogga ska aldrig kännas jobbigt eller som ett tvång. Det ska vara roligt i både första och sista hand:)

Kramar till dig hur som helst!
Susanne

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Åhhh vilken resa, himmel säger jag bara...det är inte lätt att hitta fina saker..men nu fick du ju en liten tripp med familjen, och lite saker med dig hem i allafall, provdockor o annat...
Näääeee...inte sluta blogga, vet du, du inspirerar ju till max !! Skit i allt annat...din blogg är number one !! Så är det bara, du har en fingertoppskänsla som få...
Jag är ofta, ofta inne här o hämtar inspiration, och jag vet att mååånga andra också gör det !!
Ha det gott
Kraam Anette

Mejrams! sa...

Tack för att du avromantiserar dessa resor till alla loppisar utomlands, jättebra att bilden blir litet mer nyanserad. Däremot skulle det vara litet tråkigt om du slutar att blogga, för du är klart en inspirationskälla. Fast bloggande måste ju vara något roligt och inget som ska krystas fram och är man "mätt", ja då är man. Kram Merja

Ps. Är dock allt litet nyfiken på ditt köksgolv, har du målat?

Min stil sa...

Hei hei. Så masse vakre, og inspirerende bilder du viser. Flott blogg.
Klæm Susanne

MODERN COUNTRY sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
MODERN COUNTRY sa...

Hei Marie!

For en tur dere hadde!! Himmel..Nei, Ofte blir det ikke som man har tenkt. Og jeg har lært en verdifull lekse, som til tider svidde godt. Forvent ikke for mye, for den største forventningen blir ofte også den største skuffelsen. Det tar lang tid og finne frem til de beste loppiser og markeder og jeg har selv brent meg på et visst antall turer. Ja det er enormt mye research og arbeide som skal til for å finne de riktig fine skattene, og spesiellt de som ikke ruinerer pengeboken helt.

Men jeg er glad du er hjemme i behold, at du kan få sove godt i din egen seng og leke med barna. Og det fornøyd!

Dine siste ord fløy direkte inn i hjertet mitt, jeg kjenner det likedan!! Mer behøver jeg vel ikke si..


Varm klem,
Aina

MODERN COUNTRY sa...

Glemte helt og gratulere med det nye flotte bidraget i Jeanne d`Arc. Ble Inspirert direkt!! Fy, du kan altså. Så vakkert med fuglebur i forskjellige størrelser sammen med lamper under taket. SJARMERENDE!!

Klem

Anonym sa...

Jo, jo visst är det så "scratch my back and I scratch yours".
Det har man ju märkt!!!

Men så är det väl i verkliga livet med! Inte bara i bloggvärlden! ;=)

Mvh Sara

Hannis sa...

Brukar inte kommentera hos dig men däremot är jag med jämna mellanrum inne och stirrar på allt i mina ögon vackert du visar=))

Tycker det här med bloggandet ska vara en kul sak,något som tillför energi och föder mera kreativitet.
Beror väl kanske på vad man har för syfte med bloggen.
Sen tror jag också att det är en värld där likasinnade möts som tex med inredning,golf eller vad man nu gillar.
Ett intresse där man kommenterar det man tycker om och är det något man inte gillar kanske man låter bli.
Du tex är ju någon som skapat mycket vackert, även i repotageväg.
En inspiration med andra ord=))
Och då blir det ju mycket glada,beundrande ord.

Det är klart att om man är less och det inte tillför något ska man ju inte tvinga sig till att fortsätta.
Men det vore synd om du slutade,just för den inspirationen du bjuder på.
(apropå klia rygg*skrattar*)

Må gott//Kram Hannis

Hem och Lycka sa...

Näää sluta inte blogga, din är en av de bästa som jag följer!!

Vad tråkigt att det inte riktigt blev de där fynden men man lär sig ju alltid som man säger..

kram Mia

pysseltanten sa...

Halloj Marie!
Angående bloggens vara eller icke vara...
Jag kan bara tala för mej själv...
När jag hittade hit till inredningsbloggarna, var det som att öppna ett inredningsmagasin VARJE GÅNG!
Jag har hittat OTROLIGT mycket inspiration, hos dej och många andra...
Och att bara titta på bilderna...
Även om inte JAG själv har ett stort gammalt hus med lantkök och uterum eller orangeri...så ÄÄÄÄLSKAR jag att läsa om det o att se på de otroooligt fina bilderna...
Sen kan jag väl förstå att man om man har en RENODLAD inredningsblogg, kommer till en punkt där man kanske känner att man gett allt man har...
Ang. de här med scratchande hit o dit...
Visst e det kul med uppmuntrande kommentarer?!
Sen ska det såklart inte bli nån prestige sak, eller ett måste...
Skriver själv inte kommentarer om jag inte känner att jag har något att SÄGA...
Själv är jag ganska ny i bloggeriet...men för mej är det en annan typ av forum...
Ääälskar att SKRIVA...är personlig utan att vara privat...
Älskar ju inredning, men för mej är det så mycket mer...
Min blogg handlar om HELA MEJ...
Sen är det ju oxå så att man genom bloggen har funnit s k bloggvänner...
Tjejer man känner att man connectar lite extra med...
Som man om man bodde närmre skulle vilja lära känna PÅ RIKTIGT...

Jag hoppas att du tänker om...för dina bilder är otrooligt inspirerande o vackra!
Kommentarsfältet kan man väl TA BORT om man inte vill ha det?
Ha en riiktigt bra kväll...
Kraaam Git

Made in Persbo...Carina sa...

Hej Marie!
Jag blev så glad när jag läste din reseberättelse. Tråkigt naturligtsvis att det inte blev som du tänkt dig men nu behöver jag inte längta ihjäl mig efter loppisar i frankrike och belgien.

Jättetråkigt också att du funderar på att sluta blogga, men jag kan ändå förstå att man kan komma till en gräns när man känner att nu räcker det.

Åkte förbi ditt hus häromdagen utan att veta om det faktiskt :)
Var och hälsade på My Lovely Things Anna och det var hon som berättade att vi åkt förbi ditt hus.

Ha det gott och hoppas att du får blogglusten tillbaka!
Kram, Carina

Marie sa...

Hej Marie!

Alla har vi nog drömt om att göra just en sån resa och komma hem med en massa underbara fynd. Efter att ha läst ditt inlägg känner jag att jag kan lägga ner just den drömmen. Tråkigt dock när saker och ting inte blir som man tänkt sig, man blir ju så besviken. Men jag håller med, det absolut mysigaste som finns är att skrutta runt hemma med sina barn och vara glad över det man har. Själv njuter jag för fullt av mina allra sista semesterdagar och tar dagarna som de kommer, underbart!

Hoppas inte att du slutar blogga eftersom du är en STOR inspirationskälla, men jag förstår dig om du gör det. Har också de tankarna då och då, men än så länge tycker jag fortfarande att det är alldeles för kul för att sluta. I vilket fall som helst så hoppas jag fortfarande att vi ändå kan ses framöver, åkte förresten förbi ditt hus häromdagen när vi var hos Anna så nu vet jag vart du bor. Erat hus såg hur fint ut som helst!

Ha det bra, vi hörs!
Kramar Marie

Lyktor och Tyg sa...

Hej
Bra skrivet om bloggar. Det finns riktiga innebloggar som det inte är någon ide att kommentera för man har ändå inte den "rätta inredningen". Mmm..nu sticker jag ut hakan kanske.

Äntligen en som vågar bryta det vita. Jag gillar vitt med det blir inte vitt om du inte bryter med något annat. Och det blir så feminima hem, med vitt och spetsar bla, där inte min karl passar in i alla fall.
Fortsätt med bloggen tycker jag. Var dig själ.
Mvh Kristina

Fru Sirlig sa...

Hej Marie!

Ursäkta... men jag skrattade så åt ditt härliga inlägg. Kan nog känna igen mig rätt väl i det där att snika på boendet och bli besviken sedan...ska inte gå in på några detaljer men det har hänt en hel del gånger. Trist att det inte blev några större fynd som du hoppats på kanske gäller att ha tur också, som alltid. Förstår hur du menar med kliandet, det kan bli lite så ibland eller upplevas så iallafall. Jag har själv funderat på att lägga av med min blogg men samtidigt så är det också roligt att för sig själv se vad man faktiskt gör eller åtminstone
;) upplever. Jag insåg att min blogg mer blivit en blogg om livet här och nu än om inredning, kan ju bero på att jag har en dotter på 1 1/2 år som jag faktiskt vill prioritera och som kräver min tid här och nu. Ja bara du själv vet hur du känner. Tack ändå för all inspiration som du gett och ger till mig!

Kram Heléne

Marie sa...

Hej

Det är första gången jag besöker din blogg. Har tittat på massa bilder och läser sen texten att du kanske tänkt sluta blogga. Jätte tråkigt tycker jag som precis upptäckt bloggen och tycker bilderna och inläggen är underbara, samt att jag inser att jag läst många repotage med dina bilder, så roligt.
Vad du än berstämer dig för så tycker jag att du har en fantastisk blogg.
//Marie

Lilla huset på prärien sa...

Hej gumman!

Usch vad tråkigt att resan inte blev som du hade tänkt dig. Kan erkänna att även jag har haft tankarna på att åka iväg till Frankrike etc för att gå på "mysiga" loppisar. Men det är nog inte riktigt så det är i verkligheten. Faktum är att jag var på Antikmässan igår (med Ingrid!) och strosade runt. Där finns verkligen nästan ALLT och till helt ok priser ändå! Nej, jag ska nog inte se mig om efter det grönare gräset. Du skriver det så himla bra och roligt.

Har också funderat på bloggandet ibland men till slut har jag kommit fram till att jag bloggar för jag tycker det är så kul att skriva och fota, sen en bonus är ju att man lär känna så härliga människor. Så oavsett vad du bestämmer dig för så hoppas jag vi håller kontakten!

KRAAAAAM

ansku sa...

Hej Marie,
Vad synd att resan inte gick som du hade tänkt dig!
Jag håller med dig fullkomligt med din sista mening ang bloggandet!! Har själv också funderat då och då att lägga ner..
Ni har ett underbart fint hem, och du ger massor av inspiration ska du veta!!
Stor kram från mig/Ansku

Anonym sa...

Hej Marie!
Jag läste ditt nya inlägg och blev full i skratt. Rakt från hjärtat o ut på tagenten! Härligt med ärlig anda och förbannelse!!!!
Jag träffade dig hemma hos Åse B (vid reportaget där). Du vet vem jag menar och då hade jag precis börjat blogga. Vågade knappt nämna det då. För det va så nytt. Nu har jag inte bloggat på över ett år men bloggen går fortfarande att gå in på för den är inte nerlagd och inget nämt om det heller. Men jag höll på att bli galen, för just det du säger. Jag skulle vilja ta upp bloggen då och då, men vågar fasen inte, för då blir man ju fast igen. Det blir en sån jädra press om att göra nya inlägg och knäppa med kameran sen ska man ut o blogga på andras bloggar och så en massa inlägg. Herregud heltids jobb. En jädra massa höns där ute i bloggvimlet oxå med det där klia hit och klia dit. tjatter tjatter!!!!!
Finns mycket att tillägga om det där....

Men det jag verkligen ville säga till dig är att din blogg är den bloggen jag fortfarande tittar på och får ny inspiration till att fixa hemma. Av den anledningen så skulle jag, om du slutade inte gå in nå mer o kolla bloggar. Det händer att jag klickar vidare ifrån din blogglista för o hitta nåt annat skoj, men det är din blogg som är underbar.
Vore så tråkigt om du la ner. Skit i klieriet skicka skiten där den bör va, och snälla fortsätt med din inspiration.
Om du slutar o blogga så lär man ju hitta reportage i tidningar från dig. Fast bloggen är ju något eget och från dig och det gör du så bra.
Hatar kliarna och den mentaliteten!!!!
Hoppas du fortsätter!
Kram från CB

Magdalena Martin sa...

Hej Marie,

Jag brukar sällan skriva, men du satte som man säger "huvudet på spiken" *ler* Förhoppningsvis så kanske fler och fler förstår kostnaderna för alla inköp som görs till en inredningsbutik med unika produkter. Resorna för att hitta unika leverantörer och framförallt de stora summor man oftast ligger ute med i förskottsbetalningar för att få hem varorna samt fraktkostnader. Innan de till slut är sålda har det ibland gått många månader innan de pengarna och utgifterna kommer in igen.

Hoppas verkligen inte att DU slutar att blogga, dina bilder och ditt hem är en fröjd för ögat!!!!
Jag har efter att jag såg dig på Stylistgruppen gått med även jag :) och jag frilansar även som fotograf, så om du med kort varsel behöver en fotograf i Stockholm eller kanske låna produkter för en styling, hör av dig! :-D

stor kram,
Magdalena Ahlberg

har även en "portfoli-blogg":
(www.magdalenaahlberg.blogspot.com)

HELENA SKARP sa...

Hej Marie

Vilken resa ni gjort!! Känner igen mig i det du skriver:) Man tror att man ska hitta riktiga skatter och i slutändan hade det varit billigare att köpa det man verkligen ville ha för en lite dyrare peng hemma då kostnaderna för letandet blir dyrare. Det är dock skönt att få den känslan att man har det så himla bra hemma:)

Ha de gott!!!!

Kram Helena

Ps. Hälsa Lena om du träffar henne.

Syster vit sa...

Jag har oxå kommit på att kanske är det egna gräset grönare än grannens iallafall hihi. Min syster och jag var i Stockholm i våras och hade stora förhoppningar att besöka dom kända inredningsbutikerna men på vissa köpte vi ingenting. Jag hoppas du bloggar vidare och inte bryr dig om vad andra gör utan kör ditt race, du inspirerar massor. Kram Liselott

vosgesparis sa...

it is not even that far but I have never been in Zeebrugge.... love your picture and this atmosphere.

Anonym sa...

Kjære deg.

Det er ikke så enkelt når man føler seg presset til å måtte "producere" og hele tiden være på høyden. Det største problemet er at du er blitt et forbilde for tusner her ute, alle vil ha det slik som du har det. Og da øker presset enda mer, karusellen er i gang og man klarer ikke hoppe av. Det vil være forferdelig trist om du legger ned men jeg forstår deg så godt. Du skriver meget godt her - spesielt det siste !!!!

Brocante er dessverre blitt en megaindustri hvor oppkjøpere nærmest går over lik for å sikre seg de beste tingene. Det er rett og slett blitt for mange som tror de kan leve av dette. Stor etterspørsel - store priser. Og det er ikke på slike plasser man gjør de beste funnene. De gjør man hos lokale små butikker i små byer.
Og det er de som fortjener å overleve i dette markedet. De selger nemlig varer til priser som du og jeg har råd å betale;o))

Sender deg en STOR klem og håper vi stadig får besøke denne bloggen.

smultrongården sa...

Hahaha, ett gott skratt fick jag mig!! Ja du, jag tänker inte säga emot dig. Varken på det ena eller andra...! Kul att du skriver vilket jobb med alla franska grejer. Kärakära nån!! Jag håller på att fyller upp vårt lilla förråd o ska ta bilen ner nån gång för att få hem allt. Vill ju till att man letat o inte betalat för mycket för grejerna. Nu kan ju jag leta lite då o då, men att göra en resa en gång är ingen säkerhet på guldklipp, dessvärre. Och ja, hur dyrt är det inte!!! Käranånkäranån igen!
Tur att du fick med dig lite skoj i alla fall.
Skulle vara sååå trist om du slutade blogga - menmen, min stora förståelse har du!!
Du vet vad jag tycker o alltid har sagt sen denna värld öppnades för mig: Du är bäst:)) Och vet du, jag kliar inte!!
Kram Eva

Celias Spetsar sa...

Hej!
Tack för din rese-resention, jag ska ta med mig det i framtiden :-)
Man behöver ju inte klia varandra på ryggen... då blir det tvång. En blogg ska inte vara så enligt mitt tycke, det ska vara lustfyllt och möjligen inspirerande...
Din är "jätte" av båda delarna.
Kram Linda

maiju sa...

Oj, trist att resan gick inte som du tänkte, jättetrist....

Men du, sluta inte!!! Din blogg är min nr 1 inspiration källa och jag vet inte om jag klarar utan! Hoppas du skall ha den kvar fast du slutar...? Jag verkligen hoppas att du kommer att fortsätta men jag förstår nog om du väljer annat. Ha det så bra - du är en av de duktigaste stylister som jag vet!
Hälsingar från Finland, fru skrot

hemtrevnad marie sa...

Verkligen sant det där med att det ÄR dyrt att som handlare leta och köpa in saker...samt all den tid det tar!
Nej, det är nog bättre att hålla sig inom närområdet iallafall!
Vi kom precis hem ifrån en tripp till Dalarna, och visst har man hittat lite roliga saker, men jag vet inte om man fyndat, man får ta det som en nöjestripp!
Och även för att man hittar annorlunda grejer än vad som finns nästgårds...
Jag förstår vad du menar med att klia hit och dit...för det är verkligen så många gånger....men man tittar verkligen in till dig för att få inspiration...och det är ju tur att vi ändå får se dina reportage om du väljer att sluta blogga....och min rygg behöver du rakt inte klia för det, haha!
Själv bloggar jag för att det är som att öppna en stoooor inredningstidning,tyvärr med allt för många kopior numera... och då vill man ju välja var man vill titta in...och var man vill kommentera...tiden räcker ju inte alltid till, till att kika in hos alla...men vissa kan man ju inte låta bli att klicka in på...så är det ju!
Ha det gôtt!

Lilla Blanka sa...

Hej Marie!

Jaså du har varit här i Alingsås mycket? Ja men då kan det nog stämma som du säger, att vi träffats! Jag är ur-dålig på ansikten hihi. Musse gillar jag, han är otroligt duktig! Och inne på Village är jag titt som tätt.

När jag läser din reseberättelse blir jag så himla ledsen för din skull. Jag har själv drömt om att åka ner och fynda och rota bland alla underbara skatter där. Förstår att du känner dig jättebesviken :(

Ja, det här med att blogga är ju lite lustigt. Men jag känner att jag bloggar lite "vid sidan av" och är nog inte riktigt med i den stora Bloggfamiljen. Är lite för osocial för det tror jag hihi.

Förstår att du tappat lusten lite av bloggeriet, men så länge man inte bloggar för någon annan utan för att man själv tycker det är roligt och håller sig borta från allt vad kliande heter så är det ju riktigt roligt! Hoppas du känner så snart igen :)

Ja, det var så mysigt hos Anna. Hon är en jättego tjej! Vi passerade ert hus, och jag fick et plötslig lust att bara svänga upp och säga Hej, men gjorde inte det såklart :) Men det skulle vara kul att ses nångång.

Stor kram

Mia

Unknown sa...

Marie,

Vad är det jag läser.....
Tänker du lägga ner en av de finaste inspirations källorna som finns i bloggvärlden?!?!?!?!!

Vore trist att inte få ta del av alla de fina interiörer Du och maken fixar till.

Men visst känns det väl som en klubb för inbördes beundran ibland med alla "så fint" kommentarer.
Men tänk så här...., det är väl bättre med positiva kommentarer än ingen kommentar alls.....

Min kloke morfar sa en gång till mig så här då jag kom hem och grät då några tjejer talat illa/skit om mig i skolan
"- Kom inte hem och gråt för att någon talar illa om dig, kom hem den dag ingen säger något alls. För så länge någon bara talar om dig, ja då är du betydelsefull, den dag dom tystnar ja då är du inte så intressant.

Förstod inte då vad han menade men tänker ofta på idag som vuxen.

Jag tror och hoppas att Du känner den enorma beundran många av oss känner iför din enorma talang att skapa det vackra som många av oss drömmer om.

Slutar du kommer vi att sakna dig.
Ha det gott vilket val du än väljer och tack för all inspiration.
Kramisar Jeanette
PS Så som du "stylade" till mina fönster på landet.... jag så har jag kvar det än.

vosgesparis sa...

I think I have a picturesof my mother with her father with this little white houses in the sea!

Rikke sa...

Hej Marie
Hvis det er nogen trøst, med din tur til Belgien, så har vi prøvet masser af gange at køre forgæves og har siddet i bilen i 3 timer og komme ud til et marked der er fyldt med plastik og andet dårligt.
Og der næst, så elsker jeg din blogg. Og vil savne dine indslag.
Kom så snart og få en kop kaffe.
Stort knus Rikke
Honning og flora.

balzac44 sa...

Hej Marie!
Jag förstår din besvikelse!!! Själv bor jag i frankrike på somrarna....och jag håller med! Det ÄR dyrt där...men inte överallt. Man kan göra fynd och hitta sånt som "ingen annan har" utan att det kostar skjortan! Har bl.a köpt gamla saker i glas och zink(bleckplåtsburkar med motiv t ex) för runt 3 euro.
Jag känner att jag vill försvara "mitt" sommarland lite grann. Det beror väldigt mycket på VAR och NÄR man kommer om det är dyrt eller ej.....
Har själv en fransk blogg(tycker det är kul att få kontakt med franska "loppisdårar"!)och jag kan tala om att det där ryggkliandet huserar lika mycket där...om inte mer! Bloggen får man ha för att det är roligt...är det inte det gör man en paus eller lägger av. Men visst blir det ett beroende....!

Anonym sa...

Nej, snälla Marie sluta inte blogga!! Jag tycker att ditt hem är otroligt fint. Jag antar att du kommer att göra en massa förändringar nu eftersom du skrev i ett tidagare inlägg att du nu "har landat". Jag är jättenyfiken på vad du kommer att göra för förändringar framöver. Jag har ingen egen blogg och därför bryr jag mig inte om att kolla kommentarer och jag lämnar kommenterar väldigt sällan.

Ha det bra och hoppas att du orkar att fortsätta att blogga.
Hälsningar Charlotte i Borlänge

Cecilia sa...

Tack för ett ärligt inlägg!

Du måste dock fortsätta lägga upp dina fantastiska bilder med jämna mellanrum, du ligger ju som nummer tre på listan över bloggar jag besöker!