tisdag 28 juli 2009

Brocante!!!!

Badhytter i Zeebrügge, Belgien.

Nu har jag varit på loppmarknad i både Frankrike och Belgien! Jaa, vad ska man säga!? Jag har längtat så länge och drömt om dessa marknader. Önskat mig en stor plånbok och en stor bil att fylla med diverse skåp, gamla Tolix, zinkfriser, quiltar och vitt franskt porslin. Men jag kan tala om att den biten kommer jag att överlämna till handlarna som har butiker här i Sverige och Danmark. För det är inte billigt, stora omkostnader och väldigt långt att åka för så lite som det blev handlat. Boende, bensin och mat är dyrt för oss svenskar så förenar man inte nytta med nöje så rekommenderar jag det inte! Vi tycker kanske att en gammal Tolixstol är dyr att köpa här, men tänk om du gör den här resan med alla omkostnader och hittar en stol att köpa med dig hem. Den stolen blir extremt dyr och för samma pengar hade du kunnat köpa 10 st här hemma. Så jag kommer handla av dem som finns här! Första marknaden var i en fransk by som hette Guesnain. När vi äntligen kom fram så fanns det ingen marknad...vilken besvikelse! Men efter lite frukost så åkte vi ett varv till och då hade de kommit några och nån timme senare så var det fullt av stånd. Men vilken skit!!! Det fanns absolut ingenting, gamla plastburkar, fula kläder mm.
Jag kände att paniken började tränga sig på...skulle jag kamma noll nu när jag äntligen kommit hit! Ja, det blev noll!!! Benjamin hittade några Pokemonkort för 8 Euro styck!!! Men han var glad och Philippa fick en stor sockervadd som gjorde sig fint på både kinder, kläder och i hår.
Jag hade ju söndagen att se fram emot för då skulle vi ju till Belgiens största brocantemarknad i Waterloo. Den hade jag läst om så den visste jag skulle bli bra! Uppe med tuppen på söndagen och iväg. Laddad med miniräknare, penna och block för här skulle göras affärer!!! Är ju ingen hejare på franska så nu gällde att skriva fort. Skyndade efter en stor varukorg som jag skulle fylla snabbt med alla godsaker! Första minuterna fick jag nästan andnöd, hur skulle jag hinna runt allt tillräckligt snabbt för att kunna scanna av vad som fanns och inte missa nåt! Såg en underbar korg, jättestor och gammal...men den var alldeles för stor för våran bil!! Gamla caféstolar, visserligen i ett väldigt dåligt skick, men då kunde jag ju fixa till dem och säkert skulle de nästan vara gratis! 52 Euro styck!!! 1 euro var 11,24 skr när vi åkte så ni kan ju räkna ut resten. Det var inte billigt, fanns inte alls såna saker som jag trodde! Nu har jag gjort den här drömresan och nu vet jag bättre. Det blir billigare att handla hemma, skönare säng och godare mat. Hur bodde vi då?? Det här skulle vara en budgetresa med billigt boende..skulle bara sova och hellre handla än ligga i en härlig mjuk säng med dunbolster!!! Vi bodde på Etap och Formule 1 som ligger vackert belägna i underbara industriområden. Utsikten var fantastisk med motorvägen direkt utanför. Det blev inte som vi tänkt oss det heller! Man fick inte bo där med två barn! Vi hade bokat ett trebäddsrum och Philippa skulle ligga mellan oss! Big, big problem sa kärringen i receptionen första natten i Bremen!! När jag hade visat henne det finstilta i deras hotellbeskrivning så fick vi på nåder sova där. 1-2 children without no extra charge stod det! Men så var det inte! Följande nätter så plankade vi in, en av oss checkade in och sen kom vi tillbaks några timmar senare och gick in i två omgångar. Vi klarade oss på det sättet! Det var litet, trångt, svettigt och hårt, så inte vill jag minnas att jag sov!! Nu är jag trött men glad över att vara hemma igen och trots allt så hade vi det faktiskt ganska bra! Vi såg två hemska olyckor på vägen och jag tänkte att nyss hade de kanske suttit och skrattat i sina bilar. Tänk att livet kan förändras så på några få sekunder! Nää, nu ska jag köpa höns och gå här hemma och skrota i min trädgård, leka med mina barn, laga god mat och sova i min sköna säng! Handla på hemmaplan och gynna dem som faktiskt verkligen får leta efter det som jag trodde skulle finnas i mängd. De gör ett jättejobb i den materiella världen som också kan vara så underbar!! Ett hem som man trivs i gör att man mår bra ända in i själen oavsett om det är slott eller koja. Vad köpte jag då? Köpte två korgar, två provdockor, bolstertyg från Sverige och lite krafs!! Ni får se sen! Ha det så gott och ta hand om er!

Känner att jag nog har gjort mitt här på bloggen och kommer nog ha i tankarna nu den närmaste tiden om jag skall fortsätta. Det har varit en kul tid som har gett mig enormt mycket men jag får se vad jag kommer fram till! Tiden får utvisa det! Tycker att det ibland är lite mycket scratch my back and I scratch yours!