onsdag 3 oktober 2012

Man skulle kunna tro att jag har övergett bloggen och så känns det vissa stunder. Det finns inte så mycket tid för den längre. Jag har jobbat väldigt intensivt nu en period, jättekul förstås då jag älskar det kreativa att få skapa vackra inspirerande miljöer. Jag och Helena har gjort många inspirationsjobb åt både Lantliv och Sköna Hem och precis som för många andra stylister så har inte alltid vädret varit med oss. Det gör att man jobbar ofta lite i motvind. Mellan inspirationsjobben så gör vi reportage från hem i alla olika stilar. Man blir lätt splittrad över hur man själv vill ha det men det slutar  ändå med att jag landar i det gamla, lite så som jag alltid har haft. Det finns förstås många som inspirerar mig och faktiskt så har jag de allra mest inspirerande hem och vänner runt omkring mig.
Lena som tidigare drev butiken Lustfyllt har en personlig och underbar känsla..älskar att vara där, Ingrid som har den allra finaste butiken Atmosphere i Göteborg, finns nog ingen som är så stilsäker och med en sån fingertoppskänsla, Björn och Marcus som har butiken Country Scandinavian Interior...hur duktig får man vara? och min kollega Helena som också är en stjärna på inredning. En annan kär vän är stylisten Hans Blomquist...är fullkomligt förälskad i allt han gör. Just nu hjälper jag Hans och det är förstås väldigt spännande och inspirerande. Hans har kommit ut med en bok, The Natural Home, har du inte den så köp den!! Jättefin och underbart vackra bilder av Debi Treolar. Gillar ni hösten? Jag tycker bara om hösten när det är soligt och fint, men det här mörka och regniga, fy vad jag hatar det!! In med lite grönska så känns det iallafall lite bättre. Tillsammans med några tända ljus och en god kopp kaffe så vaknar man sakta!!;)))

Kram

9 kommentarer:

fem barns mamma sa...

Förstår att du får massor av inspiration!
Lenas hem (och butik/kafé) har jag beundrat länge, ända sedan min syster lånade deras toalett då grannens gick sönder just under deras bröllopsfest:-)
Saknar verkligen helgutflykterna till Lustfyllt!

Kram Emma

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh lite lätt avundsjuk är jag på all inspiration du får av ditt jobb. Drömmer om att praktisera någon gång med en fotograf/stylist vore super roligt.
Theres

G:a Affären sa...

Boken Natural Home är verkligen en vacker bok, det mesta är helt i min smak! Jag förstår att det samarbetet är spännande och inspirerande, lyckliga du!
Inredning är som att leka och våga fullt ut, då är det som härligast. Jag älskar att se när någon gjort det, på sitt sätt!
Visst är det härligt med dessa människor!

Hösten måste vara sol, prassliga löv och sprakande färger annars kan de vá.

Kramar
Cia

Nell sa...

Une mise en scène très réussie
Nell

Anonym sa...

Jag håller med till 100 procent vad det gäller inspirationen. Jag har dock inte besökt Björn och Marcus ännu. Skickade efter Hans Blomquist bok igår, hans stil är så otroligt underbar! Såg att han var med i Sköna hem med tips från Paris. Var där för 14 dagar sedan och det hade varit kul att besöka de affärerna han rekommenderade. Hälsar Eva Salomonsson

Stenmur & Gärdsgård sa...

Hej Mari,

Ingen blir gladare än vi när du gör ett inlägg i alla fall :-)

Vilken vacker bild, är det från ditt hem?!

Nu är vi inflyttade och jag håller med dig, jag trillar tillbaka till det enkla hela tiden och lite slitet hittat massa fint från Stadsmissionen och såklart har jag ju inte så långt till Björn och Marcus, bästa butiken häromkring...

Tusen kramar och trevlig helg!
Malin

Anonym sa...

Instämmer med min bästa Marie.... hon är också en stjärna på inredning /love Helena

Gabriella sa...

Vilken härlig bild, inspirerande!

Unknown sa...

Beautiful blog
By Roberta